Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akademisyenliğin sadece bilgi aktarmaktan ibaret olmadığını belirterek, "Akademisyenlik toplumun geleceğini inşa eden kutsal bir görevdir" dedi.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yeni akademik yıl kapsamında fakülte ve yüksekokullardaki temaslarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Eskipazar Meslek Yüksekokulu'nda akademik ve idari personelle bir araya gelen Rektör Kırışık, bu kez İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı'na katıldı.
İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmed Yesevi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulcebbar Kavak ile fakültenin akademik kadrosu katıldı.
Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesinin en önemli hedeflerinden birinin araştırma üniversitesi statüsüne ulaşmak olduğunu vurgulayarak, "Makalelerden bildirilere, kitaplardan projelere kadar bilimsel anlamda yapılabilecek her çalışmayı desteklemeye devam edeceğiz. Araştırma kültürünün güçlendirilmesi üniversitemizin geleceği açısından stratejik öneme sahip" ifadelerini kullandı.
İlahiyat Fakültesinde yürütülen Arapça hazırlık programına da değinen Kırışık, kısa sürede elde edilen başarının gurur verici olduğunu söyledi. Programın sadece dil eğitimi olmadığını kaydeden Kırışık, "Bu aynı zamanda Karabük Üniversitesinin ulusal ve uluslararası prestijini artıran önemli bir adımdır" dedi.
Akademisyenliğin toplumsal sorumluluğuna dikkat çeken Kırışık, "Öğrettiğimiz insanlar hayatı şekillendiriyor, geleceği inşa ediyor. Bu nedenle mesleğimizi yüksek bir bilinç ve sorumlulukla sürdürmek zorundayız" diye konuştu.
Toplantıda ayrıca geçmiş dönem faaliyetleri değerlendirilirken, yeni döneme ilişkin projeler, gelişim planları ve akademik-idari kadroya yönelik konular da ele alındı.
Eğitim
Yayınlanma: 01 Ekim 2025 - 17:33
Arapça hazırlık programındaki başarı, KBÜ'nün prestijini artırıyor!
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada akademisyenliğin sadece bilgi aktarmak değil, toplumun geleceğini inşa eden kutsal bir görev olduğunu vurguladı. Araştırma üniversitesi olma hedeflerine değinen Kırışık, bilimsel çalışmaların destekleneceğini belirtti. Ayrıca Arapça hazırlık programındaki başarıyı gurur verici bulduğunu ifade etti.
Eğitim
01 Ekim 2025 - 17:33
İlginizi Çekebilir










Oluyor demenin en somut yolu bu sonuçlar; devamını merakla bekliyoruz.
Yerel-küresel köprü böyle kurulur; bravo KBÜ
Harika iş; müfredatta iletişim-sunum pratiğiyle dil kazanımı sahaya daha hızlı taşınır.
Harikasınız, yolunuz açık olsun!
Dil yeterliliğindeki yükseliş, uluslararası ağlara açılmanın anahtarı
Öğrenci odaklı yaklaşımınız net hissediliyor; devamının gelmesini dilerim.
emeği geçen herkese teşekkürler.
Eğitimci gözüyle, Arapça hazırlıktaki metodik yaklaşımınız çok değerli. Tebrikler
İş dünyasından biri olarak dil yeterliliği doğrudan istihdama yansır. Bravo KBÜ
Arapça hazırlıkta yakalanan başarı gerçekten takdire şayan; kurumsal prestije güçlü katkı.