Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) İlahiyat Fakültesi bünyesinde öğrencilerin akademik çalışmalarına katkı sunmak amacıyla hazırlanan okuma salonu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Fakültede gerçekleştirilen açılış törenine BEUN Rektörü İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Bekir Hakan Bakkal, İlahiyat Fakültesi Dekanı Seyfullah Kara ile akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Seyfullah Kara’nın öncülüğünde hayata geçirilen okuma salonu, ferah yapısı, sessiz çalışma ortamı ve zengin kaynak çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Din bilimleri başta olmak üzere birçok alanda eserin yer aldığı salonun, öğrencilerin ders çalışmalarına ve akademik araştırmalarına önemli katkı sağlaması hedefleniyor.
Açılış programında konuşan Rektör İsmail Hakkı Özölçer, üniversite olarak öğrencilerin nitelikli bir eğitim ortamında yetişmeleri için fiziki ve akademik imkânların geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ifade etti. Özölçer, okuma ve araştırma kültürünü destekleyen bu tür yatırımların üniversite hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, çalışmanın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Dekan Seyfullah Kara olmak üzere tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.
Program, okuma salonunun gezilmesi, öğrencilerle yapılan sohbet ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.











