Karabük’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. 20 Ocak 2026 Salı günü saat 12.00 itibarıyla yapılan çalışmalar kapsamında, Karabük genelinde toplam 144 köy yolu ulaşıma kapandı.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, kapalı köy yollarından 135’i ulaşıma açılırken, 9 köy yolunda çalışmalar devam ediyor. Karla mücadele kapsamında il genelinde 21 köy yolunda aktif olarak çalışma yürütülüyor.
İlçelere göre kapalı köy yolu sayıları; Eflani’de 54, Eskipazar’da 20, Ovacık’ta 28, Safranbolu’da 25 ve Yenice’de 17 olarak kayıtlara geçti. Karabük Merkez’de ise kapalı köy yolu bulunmadığı bildirildi.
Çalışmalarda toplam 32 iş makinesi görev alıyor. Bu kapsamda 13 greyder, 1 kar bıçaklı kamyon, 3 yükleyici, 8 beko loader, 7 pick-up araç ile kar temizleme ve yol açma çalışmaları gerçekleştiriliyor.
Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını isterken, ekiplerin özellikle kırsal bölgelerde yolların en kısa sürede ulaşıma açılması için yoğun mesai harcadığını belirtti.











Kar esareti ifadesi doğru değil. Kar berekettir.