Karabük'ün merkeze bağlı Kabaoğlu Mahallesi Kahyalar köyünde çıkan orman yangını, yaklaşık 18 saattir devam ederken, köy sakinleri alevlerin evlerine sıçramaması için kendi imkânlarıyla müdahale etti.
Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine köylüler, ellerine aldıkları bidon ve kovalarla su taşıyarak alevlere müdahale etti.
Öte yandan çok sayıda yangın söndürme helikopteri, arazöz ile itfaiye ekibinin havadan ve karadan müdahale ettiği alevler, Kabaoğlu Mahallesi'nde 3 ev ve 2 samanlığa zarar verdi.
Köylerinde su sorununa çözüm bulmak için uğraştıklarını belirten vatandaşlar kendi imkanları ile yangını söndürmek için müdahale etmeye çalıştıklarını ifade ettiler.
Asayiş
Yayınlanma: 03 Eylül 2025 - 09:58
Karabük'te köylüler, evlerini korumak için su taşıyarak yangına müdahale etti
Karabük’ün Kabaoğlu Mahallesi Kahyalar köyünde 18 saattir süren orman yangınında köylüler, alevlerin evlerine sıçramaması için kovalarla su taşıyarak müdahale etti. Yangında 3 ev ve 2 samanlık zarar gördü, ekiplerin havadan ve karadan çalışmaları sürüyor.
Asayiş
03 Eylül 2025 - 09:58
İlginizi Çekebilir








