Karabük’te kış sporları ve sosyal etkinlikleri bir araya getirecek önemli bir organizasyon düzenleniyor. Karabük Belediyesi ile Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde, Keltepe Kayak Merkezi’nde Karabük’te ilk kez Kayak Festivali gerçekleştirilecek.
24 Ocak 2026 Cumartesi günü yapılacak festival, saat 11.30’da başlayacak. Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için Cuma Pazarı’ndan Keltepe Kayak Merkezi’ne saat 10.30’da ücretsiz servis kaldırılacak. Organizasyona 16 yaşından küçüklerin veli eşliğinde katılması şartı bulunuyor.
Festival programı kapsamında kayak gösterileri, çeşitli oyunlar ve yarışmalar, DJ performansı ile canlı müzik etkinlikleri yer alacak. Ayrıca festival alanında mobil ikram aracı hizmet verecek. Akşam saatlerinde ise ateş, ışık ve havai fişek gösterileriyle etkinlik sona erecek.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Kayak Festivali’nin Karabük için bir ilk olduğuna dikkat çekerek, organizasyonla Keltepe Kayak Merkezi’nin tanıtımına katkı sağlamayı, kış sporlarına ilgiyi artırmayı ve şehirde sosyal hayatı canlandırmayı hedeflediklerini belirtti. Başkan Çetinkaya, tüm Karabük halkını aileleriyle birlikte festivale davet etti.









