Ereğli ilçesinde bir kuyumcuya girerek kendisini polis olarak tanıtan ve altın bilezik çalan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre, 25 yaşındaki İ.K., müşteri gibi girdiği kuyumcu dükkanında belindeki silahı göstererek polis olduğunu söyledi. Altın bilezik almak için pazarlık yapan şüpheli, “Para arabada” bahanesiyle bileziği alarak iş yerinden ayrıldı ve kayıplara karıştı.
İş yeri sahibinin ihbarı üzerine polis ekipleri geniş çaplı çalışma başlattı. Şüphelinin kaçış anı güvenlik kameralarına yansırken, zanlının daha önce de Zonguldak merkezde benzer bir yöntemle dolandırıcılık girişiminde bulunduğu tespit edildi.
Kuyumcuların korkulu rüyası haline gelen İ.K., Kozlu ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Ereğli Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, çalınan altın bilezik polis ekipleri tarafından bulunarak iş yeri sahibine teslim edildi.











