Reklam
MİDE BEYİN'DEN DAHA ZEKİDİR! BOZULUNCA YA DA BOŞ OLUNCA...
Mustafa ÇELENLİ

Mustafa ÇELENLİ

MİDE BEYİN'DEN DAHA ZEKİDİR! BOZULUNCA YA DA BOŞ OLUNCA SAHİBİNİ HABERDAR EDER.

11 Mayıs 2023 - 09:58

Türk Dünyasının önemli yazarlarından Kırgız asıllı Cengiz Aytmatov’un; “mide beyinden akıllıdır, çünkü mide kusmayı bilir. Beyin ise her pisliği yutar.” İfadesi beyinlerin ifsadı ve işgali ile ilgili önemli tehlikelere dikkat çeker. C. Şehabettin de “Mide için lokma ne ise beyin için fikir de odur. Hepsi beslemez. Bazıları zehirlidir.” sözleri ile bu gerçeği ifade eder. Bozulunca ve boş olunca sahibini haberdar etmesi midenin önemli bir özelliğidir. Anlaşılan beyinlerin ifsadı ve işgali midelerin ifsadından daha kolaydır.

Siyonizm ve Emperyalizm, kaynakları ve kültürleri kendilerini cezbeden, ya da tehdit olarak gördükleri ülkelerin insanlarını kısa, orta ve uzun vadeli projelerle beyinlerini işgal ve ifsat ederek kimliklerinden uzaklaştırmak için hedef tahtasına koyarlar. Bu ülkelerin başında gelenlerden biri de bizim ülkemiz Türkiye’dir. Batının bize dönük uygulamaya çalıştığı en önemli emperyalist politikası Kültür Emperyalizmidir. Bu politika bizim yerli, milli, İslami, Kültürel değerlerimizi yok edip, yerine kendi kokuşmuş değerlerini benimsetip kabullendirme çabasıdır. Kültür Emperyalizmi, siyasi, ekonomik ve askeri emperyalizmin zemini ve aracıdır. Milletimizi, zihni, ruhu, kalbi, bilinci iğdiş edilmiş, beyinleri işgal ve ifsat edilmiş bir kalabalık haline dönüştürmek ve kolay yönetilebilir hale getirmek için yüz elli yıldır bütün güçleri ve imkanları ile uğraşmaktadırlar. Hedefleri, beyinleri teslim alınmış kitleleri siyasi emperyalizmle kolayca yönetmek, ekonomik emperyalizm ile soyup soğana çevirmek, askeri emperyalizm ile de ülkeyi kolayca işgal edilebilir hale getirmektir.

Müslüman Türk’ü İslami kimliğinden soyutlayacak, ferdi, dini ve milli ülkülerinden uzaklaştırıp sadece günlük, hatta anlık yaşayan ruhsuz, kimliksiz, idealsiz kitlelere dönüştürecek emperyalist projeler yoğun bir şekilde devam etmektedir. ABD, Batı ve yerli işbirlikçileri Türk Milletini sadece bedensel ihtiyaçlara dönük bir hayat kurgusu içinde çürütüp yok etmek için sinema, müzik, eğlence hayatı, giyim kuşam, magazin vb. gündelik zevkleri hayatın merkezine koyarak geçmişini unutmuş, gelecek tasavvuru olmayan bir toplum haline getirmek istemektedir. Bu çabalarında ciddi mesafe almadıklarını söylemek de kolay değildir. Neticede gayretlerinin meyvesi özentilerimize, giyim tarzımıza, gündelik meşguliyetlerimize, olaylara bakış ve etkilenmedeki duyarsızlığımıza, değerlendirmelerimizdeki çarpıklıklarımıza, reklamlarımıza kadar pek çok yerde kendisini göstermektedir. İnsanımızın değer yargılarını ve algılarını tahrip ederek FİKİR KİRLİLİĞİ oluşturmak, İslam ve insan düşmanı bireyler yetiştirmek temel hedefleridir. Celladına aşık olmuş bir millet oluşturma gayretleri hızla devam etmektedir.

Türk-İslâm medeniyeti bin senedir sağlam itikadı sayesinde bu tahribatlardan en az etkilenmiş, son 150 yıldır ise tahrifat bir hayli artmıştır. İçimize, itikadımızı bozmaya yönelik kaynağı dışarıda olan  pek çok fikirler sokulmuştur. İlk olarak hedefleri halkı cahil bırakmak ve göndermiş oldukları ajanlar ile bu topraklarda kullanabilecekleri insanları avlamak olmuştur. HempherLawrence vb. bu ajanlara örnektir. Görevli ajanlar vesilesi ile gerek din adamı gerek devlet adamı pek çok kişi bu ağa düşürülmüştür. Daha sonra ekseriyeti İngiliz fikriyatına sahip kişiler devlete sızmaya başlamış. İçimizden gibi gözüken pek çok hoca kılıklı zavallılar itikadı bozuk kitaplar yazarak faaliyetlerine başlamışlardır. C. EfganiM.Abduh hayranı modernist ilahiyatçılar bu gün de olduğu gibi oryantalistlerden ilham aldıkları hadis tenkidçiliği gibi tekniklerle Müslümanların kafalarını karıştırmaya, itikadını bozmaya çalışmışlar ve çalışmaya devam etmektedirler.

Özellikle Müslüman ülkelere çok büyük zulümler ve hainlikler yapmış olan İngilizler, Kültür emperyalizmi ile yaptıklarını gizlemişler, O ülkelerde tarih kitaplarının yazılmasına kadar müdahil olmuşlar, yerli işbirlikçileri vasıtası ile gerçek bilgilerin yeni nesillere aktarılmasını engellemişler, Kendilerine karşı gösterilmiş direnç ve kahramanlıkların yeni nesillerce bilinmesinin önüne geçmişlerdir. Kut-ul Amare Zaferinin ve daha nicelerinin tarih kitaplarımızda yer almaması, genç nesillerce bilinmemesini  ya da yanlış öğretilmesini sağlamışlardır.

Kendilerindeki hainlere yaşam hakkı tanımayan bu ülkeler, Emperyalist emellerinin olduğu ülkelerde halkın duyarlılıklarını ortadan kaldırmaya çalışırken içlerindeki asalet sıkıntısı olanlardan da işbirlikçi hainler üretmişler ve onlar vasıtası ile programlarını kolayca uygulamışlardır. ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger: "Biz Amerika olarak neden güçlüyüz, biliyor musunuz?" der ve cevap verir; "Bizler Amerika olarak içimizdeki vatan hainlerini çabuk öldürürüz. Dünyanın birçok memleketinde vatan hainlerini ise kahraman yapar, ülkelerinde önemli yerlere getiririz." 

Ömrünü İslam’a ve Müslümanların şuurlanmasına adayan Prof. Dr. Necmeddin ERBAKAN; “Siyonizm bir timsaha benzer. Bu timsahın üst çenesi Amerika, alt çenesi Avrupa, beyni İsrail, gövdesi ise içimizdeki işbirlikçilerdir.” İfadesi ile konuyu özetleyivermiştir.

Devletlerin, din adamlarının, sosyologların, vatanını ve milletini seven bütün ilim ehlinin en büyük görevi milletini, özellikle gençlerini bu tür Siyonist ve Emperyalist tuzaklara karşı korumaktır. Yapılan tüm hile ve tuzaklara karşı aklen, fikren, ilmen çaba, duruş, gayret ve cesaret göstererek engel olmak târihî, insâni, İslâmi ve vicdâni sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Aksi halde Nurettin YILDIZ Hoca efendinin dediği gibi “Beyinler işgal ve ifsat edildikten sonra, ne baştaki örtü, ne çenedeki sakal kimseyi kurtarmayacaktır.”

YORUMLAR

  • 28 Yorum
  • Zekeriya …….
    3 hafta önce
    evet güzel ve tesbiti mükemmel bir yazı arkadaşlar https://www.karabukanahaber.com/yazarlar/mustafa-celenli/mide-beyinden-daha-zekidir-bozulunca-ya-da-bos-olunca-sahibini-haberdar-eder/794/
  • Muammer Sümer
    3 hafta önce
    Evet serafeddin hoca bende bu güzel tespitleri olan bir yazıyı paylaştığın için teşekkür ederim...
  • Muammer Sümer
    3 hafta önce
    Bizim İLMAR 84 muhabbet gurubunda paylaşıldı. Ben de değişik platformlarda paylaşıyorum Böyle güzel tepkiler alıyoruz Kalemine sağlık Allah razı olsun kıymeyli hocam
  • Muammer Sümer
    3 hafta önce
    Şerafettin hocam paylaşımınız çok güzel Mustafa çelenli yazarımız çok önemli makale yazmış Müstefid oldum
  • İsmail Salman
    3 hafta önce
    Evet hocam. Son zamanlarda bu ifsad çok hızlı bir şekilde telefonlar vasıtasıyla çocuklarımızı elimizden alıyor.
  • Şükrü Saka
    3 hafta önce
    AMİN. ALLAH RAZI OLSUN. CÜMLEMİZİN CUMASI MÜBAREK OLUR İNŞALLAH.
  • Celal Özden
    3 hafta önce
    Allah Razı olsun Mustafa Hocam. Ağzına diline sağlık. Cumamız bizlere hayırlar getirsin inşallah
  • Zeki Çelik
    3 hafta önce
    Güzel yazdın için teşekkür ederim
  • Cemal Gökdap
    3 hafta önce
    Kaleminize kuvvet Muhterem kardeşim.Hayırlı Cumalar Allah\'a emanet olun.
  • Ahmet Gürbüz
    3 hafta önce
    Zihninize ve gönlünüze sağlık hocam... Hayırlı Cumalar... Selamlar... İnşallah daha iyisinizdir...
  • Hanım Tiftik
    3 hafta önce
    Cumanın hayrı ve bereketi üzerimize olsun öğretmenim
  • Mustafa Yaşar
    3 hafta önce
    Allah razı olsun olsun hocam. Mübarek Cuma’nın bereketi ve mağfireti sizlerin, bizlerin ve tüm ümmetin üzerine olsun inşallah.
  • Mutlu Gölyeri
    3 hafta önce
    Değerli hocam hayırlı işler hayırlı Cumalar diliyorum inşallah Allaha emanet olun
  • Bahattin Yıldırım
    3 hafta önce
  • Vahdettin Kılıç
    3 hafta önce
    Allah\'ın Selamı Rahmeti, Bereketi üzerimize olsun! Günümüz aydın Cumamız Mübarek Olsun! Hayırlı Cumalar
  • Hamide Kansu
    3 hafta önce
    Allah razı olsun hocam hayırlı cumalar yazınız her zamanki gibi anlamlı eğitici elinize ve yüreğinize sağlık
  • Bahattin Yıldırım
    3 hafta önce
  • Serpil Yılmaz
    3 hafta önce
    Ellerinize sağlık hocam yine insan oğlunu yine yurdum insanını çok güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık
  • Kübra Çakır
    3 hafta önce
    Hocam verdiğiniz örnekler çok çarpıcı ve güzel.Ağzınıza yüreğinize kaleminize sağlık.iyi cumalar hocam.
  • Arif Gül
    4 hafta önce
    Saygı değer hocam RABBIM yolunu bahtını açık etsin. Her iki dünyada da mutlu olan kullarından eylesin. HAYIRLI cumalar dilerim.
  • Hıfzı Ulus
    4 hafta önce
    ALLAH RAZI OLSUN HOCAM. BU VE GELECEK BÜTÜN CUMALARIN HAYRI VE BEREKETİ ÜZERİNE OLSUN. ALLAH\'A EMANET OLASIN.
  • Erdal Dönmez
    4 hafta önce
    Hocam bu güzel ve anlamlı yazılarınız ne zaman kitaba dönüşecek. Gelecek nesiller de istifade etmeli. Ellarinizden öperim.
  • Rümeysa Çalik
    4 hafta önce
    Yazı başlıklarını çok güzel seçiyorsunuz. akılda kalıcı, çarpıcı. yazıyı okutturuyor.
  • Hayati YILMAZ
    4 hafta önce
    Yazılarınız okunuyor. beğeniliyor. istifade ediliyor. fikir veriyor. ufuk açıyor. teşekkürler.
  • Yunus Acar
    4 hafta önce
    Değerli Hocam, gene mükemmel bir yazı kaleme almışsınız. zamanlaması, içeriği, mesajı mükemmel. kaleminize sağlım.
  • Sebahattin Z
    4 hafta önce
    \"Beyinler işgal ve ifsat edildikten sonra, ne baştaki örtü, ne çenedeki sakal kimseyi kurtarmayacaktır.”
  • Muharrem Avcı
    4 hafta önce
    Çok doğru. Milletimizi sadece bedensel ihtiyaçlara dönük bir hayat kurgusu içinde çürütüp yok etmek için soğanı hayatın merkezine koyarak sihayı, savunma sanayiini unutturmaya çalışıyorlar. gelecek tasavvuru olmayan bir toplum haline getirmek için uğraşıyorlar.
  • Rafet Yılmaz
    4 hafta önce
    Erbakan hoca; “Siyonizm bir timsaha benzer. Bu timsahın üst çenesi Amerika, alt çenesi Avrupa, beyni İsrail, gövdesi ise içimizdeki işbirlikçilerdir.” derken, timsahın peşine takılan Celladına aşıklara ne demek lazım?

Son Yazılar