DİNİME DAHLEDEN BÂRİ MÜSELMAN OLSA
Günüm yolculuk öncesi telaşı sebebiyle çok yoğun geçti. Eve girdiğimde akşam ezanı okunuyordu.
Karabük'te neler olmuş gibisinden sosyal medyada gezinirken Karabük Belediye Başkanı Sayın Özkan Çetinkaya'nın "Özür Açıklaması" geldi önüme.
Acı acı gülümsedim, "Metin Yalçın bir öleceğin günü bilmiyorsun."diye mırıldandım.
Dün akşam "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" coşkusunu yaşamak için Karabük TSO'nun önündeki trafiğe kapalı alanda düzenlenen programa katılmak üzere yola çıktım.
Kapı komşumuza yaptığımız Hac'dan dönüş ziyaretinde sohbet uzun sürdüğü için biraz geç kaldım. Standın yanına vardığımda Karabük Belediye Başkanı Sayın Özkan Çetinkaya'nın ismi konuşma yapmak için anons ediliyordu.
Vatan, millet, bayrak sevgisini çok iyi bildiğim başkan, heyecanlı bir şekilde konuşurken hem Alparslan'ın Malazgirt zaferi hem de Fatih Sultan'ın İstanbul'u fethi için "işgal" deyiverdi.
O anda aklıma, yaklaşık 4 sene kadar önce Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un bir konuşma sırasında
" Fatih İstanbul’u işgal ettiğinde.."dediği için "Fatih Sultan Mehmet işgalci mi, bir bakan hem de kültür bakanı atalarımız için nasıl "işgalci" kelimesini kullanabilir?" şeklinde sosyal medyada çok ağır bir eleştiri bombardımanına maruz kalışı geldi.
Bakan nihayetinde "fetih" diyecekken dil sürçmesi sebebiyle "işgal" dediği için Türk milletinden özür dilemek durumunda kalmıştı.
"Aynı şey umarım Özkan Başkanın başına da gelmez." diye geçti içimden, ama siyasi muarızlarının onun açığını kolladığı da inkar edilemez bir gerçekti. Hele ki Akparti Merkez İlçe Başkanı iken medya üzerinden sert tartışmalara girdiği siyasi muarızlarının,onun açığını kollamamaları siyasetin ruhuna ters.
Öyle de oldu, Karabük CHP Teşkilatı "Başkan Malazgirt Zaferine, Kurtuluş Savaşı'ına nasıl işgal diyebilir, tez özür dilesin." minvalinde basın açıklaması yapmış.
CHP'li yetkililerin bu haklı tepkilerini takdir etmekle birlikte onlara şunları da hatırlatmak ve ardından sorular sormak hakkımız..
Yaklaşık bir ay kadar önce Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı'nda en yaşlı üye sıfatıyla Divan Başkanlığı'nı yürüten Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün kürsüden, Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden uzaklaştırılmasını kınaması üzerine, iki dönemdir CHP'nin Ankara Belediye Başkanı olan Mansur Yavaş dahil olmak üzere hiçbir CHP'li belediye başkanının sesi çıkmazken "Kendi adınıza konuşun, biz bu kararı kınamıyoruz, bilakis terör örgütüne destek verenleri kınıyoruz."diye tepki koyan ÖZKAN ÇETİNKAYA BAŞKANDI.
Madem bu kadar vatanseverdiniz, CHP'lİ belediye başkanlarınıza " Ahmet Türk'e niçin tepki göstermediniz?'' demek niye aklınıza gelmedi?
Ya da "PKK sizi tükürüğü ile boğar"diyen Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ı ziyaret eden CHP'li İBB Bşk. Ekrem
İmamoğlu'na neden ses çıkarmadınız?
Veyahutta Kobani eylemlerinde Atatürk'ün heykellerini yakanlara,
"M.Kemal'in askerleriyiz diyen vatandaşlara, " İt sürüleri, siz Mustafa Kemal'in değil askerleri generali olsanız ne yazar!" diyen
Sırrı Sakık'a,
Kongrelerinde İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayanlara, Türk Bayrağı asmayanlara niye hesap sormadınız?
Bu soruların cevaplarını CHP'liler dahil,
hepimiz biliyoruz. Çok uzatmaya gerek yok! Karabük küçük yer. Hepi topu kırk kişiyiz, birbirimizi biliriz.
Özetle CHP teşkilatının, basit bir dil sürçmesinden dolayı sayın başkanı özür dilemeye çağırması komediden öte bir şey değildir.
Sayın Özkan Çetinkaya'nın vatan, millet sevgisini sorgulamak en son CHP'lilere düşer
vesselam.
Allah razı olsun kardeşim ağzına yüreğine sağlık